Laddar

Hit reser svenskarna på sportlovet

Här är topplistan för svenska barnfamiljer 2018.

delningar

Under sportlovet vill svenskarna ha upplevelser i kombination med sol.

Enligt Resia är den främsta destinationen med reguljärflyg numera Miami. På plats nummer två ligger London och på tredjeplats hittar vi svenskarna på Bangkok under sportlovet.

– Det är intressant att se att trenden med resmål som är rika på upplevelser är de som lockar flest svenskar, även under årets sportlovsveckor. Miami  bubblar av möjligheter för barnfamiljen, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

London är oftast i topp på de flesta listor över mest bokade resmål bland svenskarna.

Det ökade intresset för familjeresor till London märks även i butikerna. Med kort och relativt billig flygresa och aktiviteter som musikalen om Lejonkungen och utställningar med bland annat Shrek, är London en pärla för den som reser med barn.

Att besöka inspelningsplatserna för Harry Potter är också något som fått bokningarna att gå i taket. Shoppingen, fotbollsmatcherna och alla marknader lockar också svenskarna.

Samtidigt finns hela tre destinationer i Florida med på topplistan och resorna till Florida har under de senaste åren fullkomligt exploderat.

Några av anledningarna är att flygpriserna blivit mer prisvärda, att många kryssningsfartyg avgår härifrån samt det fördelaktiga klimatet. Du får nöjesparker och shopping, alligatorer och stränder på en och samma semester, enligt Resia.

– Chartervärlden domineras även i år av Kanarieöarna. Årets stora uppstickare är Hurghada som återigen placerar Egypten på topplistan efter att ha varit borta ett tag, säger Lina Eklund.

Topplista reguljärflyg

Miami

London

Bangkok

Phuket

Malaga

Fort Lauderdale

Las Palmas

Orlando

New York

Rom

Topplista charterresor

Las Palmas (Gran Canaria)

Granadilla de Abona (Teneriffa)

Phuket

Puerto Rosario (Fuerteventura)

Santa Cruz (Teneriffa)

Sal (Kap Verde)

Krabi

Cancun

Arrecife (Lanzarote)

Hurghada

Källa: Resia.

Om topplistan:

Listorna är baserade på bokningar med avresa mellan 5 februari och 13 mars 2018.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?