Laddar

Hit flyr svenskarna under midsommar

Alla svenskar väljer inte att fira midsommar på hemmaplan. Ny statistik visar vart svenskarna helst åker under midsommarafton.

delningar

Den 23 juni firas midsommarafton i Sverige på sedvanligt vis med sill, sång, dans och spritfest.

Midsommarvädret är en återkommande osäkerhetsfaktor där det genom åren varit högsommarvärme med 35 grader i södra Sverige men också bjudit på nollgradigt och snöfall uppe i nordligaste Norrbotten.

Det finns också de som skippar midsommarfirandet hemma i Sverige för att resa utomlands. Statistik från Booking.com visar att svenskarna som reser bort antingen väljer någon storstad eller en plats med möjlighet till sol och bad.

De allra flesta åker till Danmarks huvudstad Köpenhamn medan Split i Kroatien och Prag i Tjeckien kommer tvåa och trea. Därefter följer Palma på Mallorca samt turistorten Trogir på den kroatiska kusten.

Samtidigt som några svenskar åker bort är det även utlänningar som kommer hit. Statistiken över vilka som okat övernattning under midsommarafton att det utöver svenskar flesta är medborgare i Tyskland och Norge. På fjärde och femte plats kommer människor som är medborgare i Storbritannien och Finland.

De mest populära städerna utomlands för svenskar under midsommarafton 2017:

1. Köpenhamn, Danmark

2. Split, Kroatien

3. Prag, Tjeckien

4. Palma de Mallorca, Spanien

5. Trogir, Kroatien

 

Nationaliteter som bokat boenden i Sverige under midsommarafton 2017:

1. Sverige

2. Tyskland

3. Norge

4. Storbritannien

5. Finland

Relaterade artiklar