Het kondomfilm med kändisar visas på bio

Josefin Pettersen (SKAM-Noora) och thaiboxfightern Sanny Dahlbeck i en het scen från filmen Dear condom.

Het kondomfilm med SKAM-Noora och Peg Parnevik visas på bio i Malmö på lucianatten.

delningar

I höstas tog RFSU ett initiativ för väcka ungas lust för kondomer under kampanjen #dearcondom. I en uppmärksammad, het film, klär en rad kändisar av sig. Till exempel väljer Peg Parnevik och Josefin Petterssen (SKAM-Noora) att kasta kläderna för att förmedla den frihet som kommer med att använda kondom.

Nu tar kampanjen ny fart när RFSU ger sig ut på biografer i 17 städer över hela Sverige. Tillsammans med Filmstaden genomförs Lussevakor under lucianatten och då visas filmen bland annat i Malmö. Filmstadens Lussevaka är uppskattat och nyktert koncept som funnits i över 20 år. Målgruppen är unga vuxna och man får se två högaktuella filmer för priset av en. Lussevakan äger rum natten mellan 12-13 december.

- Genom att synas på bio visste vi att vi skulle träffa rätt i målgruppen, men vi visste inte om vi skulle få biobesökarna att gå vidare till sajten. Men det gjorde de och antalet besökare på sajten sköt i höjden. Och att vi till detta får till personliga möten där vi får prata kondom med unga vuxna i runt i hela Sverige gör kondominformation och bio till perfect match, säger Anette Otterström i pressutskicket. 

Kampanjen #dearcondom blev en viral succé under hösten och har nått över 20 miljoner personer trots att filmen stoppats av nätjättarna på grund av det avklädda innehållet. Sajten dearcondom.org har besökts av människor från mer än 150 länder över hela världen. Förutom kortfilmen som har visats på biograferna under hösten har också har ett 30-tal samtalsfilmer med kända och okända personer som pratar om sitt förhållande till kondom.

FAKTA

OM KONDOMANVÄNDNING

- 80% har ambitionen att ha kondom med en ny partner, men bara 50% får till det.

- 50% använder kondom när man ligger med en ny partner. Det är lika delar som gör det för att skydda sig mot könssjukdomar som graviditet.* 

- 9 av 10 har någon gång själv tagit initiativ att använda kondom och möts av positiva reaktioner*

- 80% The discrepancy between practice and behavioral expectations Scandinavian Journal of Public health, 1-7**

Källor: *Kådiskollen 2016, **Veronika Fridlund, Karina Stenqvist adn Monica K Nordvik

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar