Laddar

Här tjänar kommunanställda mest i Skåne

Det finns stora skillnader på kommunanställdas löner i landet. - Foto: Bildbyrån

Så mycket tjänar i genomsnitt en kommunanställd i Skåne.

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

I hela landet skiljer det nästan åtta tusenlappar i medellön mellan Sollentuna, 34 800 kronor och Norsjö, 27 200 kronor. Det är kommunerna med högsta respektive lägsta genomsnittliga lön i landet.

– Att det skiljer är precis så som våra avtal är tänkta att fungera. Vi har lokal lönebildning. Det ser olika ut för olika yrkesgrupper på olika ställen, säger Niclas Lindahl, förhandlingschef på arbetsgivarpolitiska avdelningen på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Siren Nyhetsbyrå.

I Vellinge är medellönen för en kommunanställd högst i hela Skåne. Där tjänar man i genomsnittet 32 100 kronor, vilket är den nionde högsta medellönen i landet. Resterande platser upp till första platsen domineras av Stockholmskommuner. Lägsta medellönen för en kommunanställd i Skåne är Perstorps kommun, 28 900 kronor.

I Malmö tjänar en kommunanställd i genomsnitt 29 600 kronor vilket är något lägre än snittet för kommunanställda i Skåne.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?