Här spanar prins Daniel in nya dejtingappen: ”Gillade konceptet” - Nyheter i Malmö - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Här spanar prins Daniel in nya dejtingappen: ”Gillade konceptet”

Prins Daniel var på besök i Malmö för att prata om entreprenörskap med skolungdomar. Men utanför entrén till Malmö högskola var det något helt annat som fångade prinsens intresse.

delningar

Det blev ett kort men celebert besök när prins Daniel på tisdagseftermiddagen stannade till vid dejtingappen Himynameis monter utanför Orkanen på Malmö högskola. Prinsen var egentligen på plats för att prata entreprenörsskap med studenterna men kunde inte undgå att intressera sig för det gäng rosaklädda figurer som höll till utanför entrén.

– Han trodde nog först att vi var en del av välkomstkommitén. Min kollega Olle gick fram och frågade om han var sugen på att testa en ny dejtingapp. Prinsen log och nickade lite försynt, han såg ut att gilla konceptet, berättar Ludvig Lindström, vd på Himynameis.

Malmögrundade Himynameis är tänkt som en utmanare till Tinder fast med fokus på videopresentationer istället för bilder. Under några intensiva veckor sedan appen lanserades har teamet turnerat runt i landet för att hitta Sveriges dejtingvänligaste stad. På tisdagen hade turen kommit till Malmö.

– Hittills har vi varit i 16 städer. Vi pratar med folk och försöker få en bild av hur dejtingvänlig staden är utanför några uppsatta kriterier: till exempel vad det finns för uteställen, hur romantisk staden är och hur många singlar det finns, berättar Ludvig Lindström.

Och Malmö står sig bra i konkurrensen, menar appmakarna, som också själva är bosatta i staden.

– Uteställena är bra om man jämför med många andra städer. Det finns också många parker dit man kan ta sin dejt och många mysiga fik att slinka in på, säger Ludvig Lindström.

– Sen är det klart att Stockholm är större. Här är det ju så att om det inte klickar med din dejt så riskerar du alltid att springa på hen igen ute på stan. Så det finns ju både för- och nackdelar, säger Olle Morin.

Just att Himynameis bygger på små inspelade videopresentationer, istället för bara bilder, är också något som grundarna tror kan passa Malmö väldigt bra.

– Vi har märkt att appen går väldigt bra i Skåne, det är vårt starkaste fäste. Jag tror att Malmöborna inte är lika rädda som andra för att testa nya saker. Här finns redan en massa olika kulturer som blandas och det tror jag gör att de som bor här också blir mer öppna och utåtriktade, säger Ludvig Lindström.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.