Laddar

Här ska nya stjärnor slipas: ”Ska dominera sporten”

E-sporten är på ordentlig frammarsch i Malmö. På lördag invigs ett nytt e-sportcenter i Möllevången, där spelarna ska kunna utvecklas. "Målet är att Malmö ska dominera e-sporten" säger Chris Jonasson, ordförande i Malmö E-sport.

delningar

E-sporten i Malmö är på uppgång. 24Malmö har tidigare skrivit att världens första e-sport museum kan komma att öppna i Malmö. Men redan till helgen invigs Malmös nya e-sportcenter på Möllevången.

Centret finns till för att utveckla och välkomna e-sportare från alla olika spel under ett och samma tak. Centret kommer bland annat att ha två olika spelrum där lag kan träna ihop sig inför de stora tävlingarna. Om nya medlemmar inte hittar sin passion i det nuvarande utbudet är det fritt fram att börja med nya spel i föreningen.

– När du blir medlem i Malmö e-sport får du möjlighet att starta en avdelning, och varje avdelning får en del av vår budget. Den budgeten kan man använda på olika sätt. Vi har lag som använder den för att ta in coacher, andra betalar Dreamhack resor och liknande. All verksamheten ska vara den som våra medlemmar vill bedriva. Finns inte din verksamhet så hjälper vi att starta den, säger Chris Jonasson ordförande i Malmö e-sport.

Målsättningen för det nya centret är glasklart. Spelarna ska kunna utvecklas till att bli framtidens stjärnor inom den växande sporten.

– Målsättningen för Malmö e-sport har alltid varit att Malmö inom några år ska dominera den svenska e-sporten.

E-sporten växer för varje år i Sverige och i världen och Chris Jonasson ger en talande bild av hur stor den är trots att det ofta befinner sig i en mediaskugga.

– Jag skulle säga att det bland ungdomar är ofantligt stort. Om man tittar och jämför med hur många som som streamade OS och de som streamade det stora mästerskapet i DOTA 2 som gick ungefär samtidigt. Då vann e-sporten, vi har gått om OS.

Invigningen av Malmö e-sportcenter sker på lördag klockan 16 med ett välgörenhetsevent med insamling till förmån för Ung Cancer. En del i eventet är en tävling i spelet Overwatch mellan Malmö e-sport och Stockholm e-sport.