Laddar

Här hjälps unga och utsatta i Malmö: ”För samverkan krävs det att man förstår”

Verksamheten bjuder in till öppet hus för att öka samverkan.

delningar

Plattformen och Kriscentrum i Malmö tar dagligen emot barn och ungdomar som hamnat i svåra och ibland akuta sociala situationer. Det kan handla om hedersproblematik, våldsbejakande extremism, ungdomskriminalitet eller missbruk och våld inom familjen.

– Vi har allt ifrån konsultationsteam för de som vill lämna kriminell verksamhet till fältarbetare och Maria Malmö som erbjuder stöd till unga missbrukare, säger Michael Wejsfelt, sektionschef för Kriscentrum.

Verksamheterna arbetar både långsiktigt och kortsiktigt och jobbar ständigt för att få en större bredd och samverkan. Under tisdagen håller man öppet hus för tjänstepersoner och journalister.

– Känner man till varandra är det mycket lättare att nå varandra. Det kommer till exempel personer från skolan så att de kan får reda på sig var de kan vända sig i olika situationer. För samverkan krävs det att man förstår vad den andra arbetar med.

Michael Wejsfelt berättar att Kriscentrum kommer i kontakt med mellan 1000 – 2000 individer per år och poängterar gång på gång hur viktig samverkan är bland de olika instanserna.

– Det är en ganska stor del av Malmös befolkning vi har att göra med, säger Michael Wejsfelt.

 

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.