Laddar

Här byggs Malmös nya kvarter – ska stå klart 2020

Tusentals nya bostäder växer fram i Malmö.

delningar

HSB bygger cirka 50 bostadsrätter på Sorgenfri i Malmö. Kvarteret kommer att tillhöra brf Konduktören och bostäderna ska vara inflyttningsbara hösten 2020.

Och det byggs så det knakar på Sorgenfri. Totalt ska ungefär 2 500 nya bostäder ta plats i området – både hyres- och bostadsrätter. Kvarteret som byggs av HSB kommer att erhålla en industriell anda.

– Det blir ett spännande kvarter där arkitekterna har lyckats ta tillvara på områdets historia, genom klassiska kvaliteter som tegel och sadeltak tillsammans med en småskalig kvarterskänsla, säger HSB Malmös projektledare Robert Zubkowicz, i ett pressmeddelande.

Området är även anpassat för den som väljer en miljövänlig livsstil.

– Här finns även ett ”Mobility Management”-koncept, som bland annat innefattar bilpool, ellådcyklar, cykelverkstad och ett laddat JoJo-kort som man får vid inflyttning, berättar Robert Zubkowicz.

 

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?