Laddar

Här är recepten på julgodiset du måste testa: ”Njut”

Mästerkocks-Emma är redo för julafton och bjuder nu på tre recept till fantastiskt julgodis.

delningar

Julafton är snart här och givetvis ska vi unna oss sötsaker under jul! Emma delar med sig av tre stycken olika julgodisvarianter baserat på choklad. Minisandwich med noblesse och vit choklad-och saffransglass, vit choklad- och bryntsmörfudge toppat med kanel och havssalt samt hallon- och lakritsbräck. Hur låter detta? Testa själv och njut!

Minisandwich med noblesse och vit choklad-och saffransglass 

Du behöver (20 glassar) 40 st chokladplattor noblesse (två paket á 150 g) 2 dl grädde 100 g vit choklad 1 dl naturell kesella 10 % 1 pkt saffran 1 tsk socker 1 msk hett vatten

Gör så här  Mortla saffran tillsammans med socker. Ha i en matsked hett vatten. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micro. Blanda kesella och den smälta chokladen tills du fått en fin kräm. Vispa grädden, men inte för hårt. Ha i grädden och saffran i kesellablandningen och rör om försiktigt. Lägg en klick av glassen mellan två chokladplattor. Ställ in i frys i ca 2 timmar. Låt tina i några minuter innan servering. Smaklig glass!

Vit choklad- och bryntsmörfudge toppat med kanel och havssalt 

Du behöver (20-25 fudge) 3 dl grädde 2 dl socker 1 dl ljus sirap 50 g vit choklad 50 g smör Citronzest från en citron Kanel Havssalt

Gör såhär Bryn smöret – dvs. ta kastrullen från plattan när smöret tystnat och låt svalna i skål. Koka upp grädde, socker och sirap på svag värme tills temperaturen är uppe på 117 ºC (tar ca 30 min men viktigt att använda termometer för att få rätt konsistens). Ha sedan i hackad vit choklad, det brynta smöret och citronzest. Häll upp i form 20×20 och pudra över kanel. Strö även över lite flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur i ca 2-3 timmar innan du skär upp i bitar. Försvara i kyl.

 

Hallon- och lakritsbräck 

Du behöver 400 g vit choklad 8 st kick havssalt (mjuk lakritskola) 120 g geléhallon

Gör så här  Skär lakrits och geléhallon i mindre bitar. Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Häll ut chokladen på bakplåtspapper. Bre ut och strö över lakrits och geléhallonbitar. Ställ in i kyl. Bryt i bitar och njut!

För fler recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se

Har du börjat planera nyår men behöver inspiration till nyårsmiddagen? Jag har funderat, provlagat, filat och komponerat ihop en enkel, lyxig och supergod 3-rättersmeny i form av en nyårskasse som hämtas hos Västerslät i Kalmar & tillagas av dig i ditt egna kök. Kolla in menyn här! Tilltalar nyårsmenyn dig och du vill slippa fundera på vad du ska laga, slippa handla och köa? Beställ den här!

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?