Laddar

Här är polisens viktiga uppmaning till Malmöborna

Efter flera otäcka händelser - här är polisens meddelande till invånarna i Malmö.

delningar

De senaste veckorna har 24Malmö.se vid flera tillfällen skrivit om händelser runt om i staden där män misstänks ha dels jagat barn men också försökt locka till sig barn i mataffärer. Dessutom misstänks en man smygfilmat fem små flickor vid en skola i Malmö.

När 24Malmö.se pratade med polisen i dessa ärenden visade det sig att det inte fanns polisanmälan upprättad. Och så ser det många gånger ut. Enskilda händelser får rejäl spridning i sociala medier men polisanmäls aldrig.

Nu kommer polisens presstalesperson Nils Norling med en uppmaning till Malmöborna.

–Upplever man att någon på något sätt, på ett oönskat sätt, tar kontakt med barn så ska man kontakta oss omedelbart. Det ger oss en möjlighet att vara snabbt på plats och förhoppningsvis också prata med den här personen det berör. Vi kan göra en kontroll, säger han.

Men det finns alltså inte alltid anmälningar? – I en hel del fall finns det anmälningar men det är ibland väldigt vaga uppgifter vi får in. Sedan görs alltid en bedömning av den operatör man får prata med när man ringer till oss. Men inkommer uppgifter om att en person söker kontakt med barn och man är orolig att något kan hända så åker vi omedelbart.

För två veckor sedan slog mammor i Malmö larm på sociala medier om att flera försökt locka till sig barn inne i butiker. Detta är något polisen inte alls fått kännedom om trots att dessa mammor i sin text beskrivit hur man kontaktat polis.

– Vi fick ingen information om det alls och har ännu ingen anmälan upprättad. Därför vill vi att man hör av sig till oss om man har en sådan här upplevelse.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?