Laddar

Här är nya konceptet i Malmö: ”Mer än bara en klubb”

Den 29 september är det premiär för Malmö New Waves nya koncept på Moriskan.

delningar

Det kreativa kollektivet Malmö New Wave  har startat ett nytt koncept tillsammans med Moriska Paviljongen . Konceptet heter Bai Nite och om allt går som det ska kommer eventet att växa många år framöver.

Fredagen 29 september går Bai Nite av stapeln och kvällen ska ha ett fokus på bra liveartister och vara mer än bara en utekväll på en klubb, enligt Malmö New Wave själva.

– Det kommer inte vara helt vanliga liveframträdanden, utan vi har lite speciella saker planerade. Vi har också tänkt mycket på DJ:s och musiken som spelas efter och mellan uppträdanden, vi vill spela musik som folk faktiskt lyssnar på, utan någon högre makts påverkan. Vi hoppas att folk kommer och kan uppskatta kvällen lika mycket som vi vill att dom ska, säger Fred Bendz och Mohamed Wehelie, creative directors på Malmö New Wave.

 

Flera av liveartisterna som kommer att spela under kvällen är från Malmö, men även andra delar av Skandinavien är representerade. Huvudakten är Guleed, Ozzy och Adam Aden och de har hjälpt till att inspirera eventet.

 Vi har länge pratat inom kollektivet att hålla i något slags event som ska fylla ett tomrum som kanske saknats på svenska klubbar. Och dessutom göra det till ett återkommande event som vi håller i varje år. Nu känner vi att vi har fått en bra plattform genom Ozzy, Guleed och Adam Aden för att genomföra det. Vi har sett det som ett tillfälle att tillföra någonting nytt, samt att lyfta upp Malmöartister som är på frammarsch, säger Mohamed Wehelie.

Intresset för kvällen har varit positivt och planerna för Bai Nite är att låta det växa för varje år.

 Vi har som sagt tänkt på konceptet en längre tid, och började därför att planera kvällen efter våra högsta drömmar. Vi insåg dock rätt snabbt att det inte var möjligt att köra 100% fullt ut första året av lite olika anledningar. Men när intresset växer och budgeten likaså vill vi kunna göra mer och mer innovativa saker under eventet. Vi ser Bai Nite som mer än bara en klubb. 29 September kommer inte vara en vanlig utekväll, säger Fred Bendz.

Relaterade artiklar