Laddar

Här är Mästerkock-Emmas recept på den trendiga hawaiiska maträtten

Poké Bowl är maträtten som gör sig lika bra på Instagram som i munnen.

delningar

Poke bowl – en hawaiiansk nyttig streetfoodrätt som blivit en trendig rätt runtom i världen, mycket tack vare sina variationsmöjligheter. Vanligtvis består en poke bowl av rå fisk, men går lika bra att servera rätten vegetarisk eller köttbaserad.

Poke bowl med korianderkyckling, marinerade nudlar och wasabimajonäs – Ett fräscht, mättande och färgrik recept med mycket smak från det asiatiska köket.

Du behöver (4 portioner) 4 st kycklingfiléer Torkad koriander/persilja 1 pkt glasnudlar á 100 g 2 st mogna mango 0,5 st gurka 4 st stora tomater 100 g rädisor 2 st mogna avokado 250 g edamamebönor Sesamfrön Färsk koriander Salt

Glasnudeldressing 2 msk sesamolja 2 msk hoisinsås 2 msk asian fond (på flaska, green & 1 tsk riven ingefära

Wasabimajonäs 1dl majonnäs 2-3 tsk wasabi (på tub) 1 tsk citronsaft Salt

Gör så här Sätt ugnen på 150 ºC. Krydda kycklingfiléerna med salt och torkad koriander. Bryn i stekpanna i lite olivolja innan de sätts in i ugnen. Kycklingen är klar när den uppnått 70 ºC. Skiva upp innan servering.

Koka glasnudlarna enligt anvisningar. Blanda ingredienserna till glasnudeldressingen och häll över de färdigkokta nudlarna. Blanda ingredienserna till wasabimajonäsen och ställ åt sidan så länge.

Hyvla gurka och rädisor. Tärna mango och tomat och skiva avokadon. Dags för uppläggning! Lägg nudlarna i botten, lägg övriga ingredienser runt om, toppa med wasabimajonäs, sesamfrön och koriander. Smaklig poke bowl!

För fler goda recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se