Laddar

Här är Malmös nya butik: ”Häftig kaffekultur i Sverige”

Snart öppnar Malmös första kaffe- och barbershop. "Ett roligt koncept", säger en av initiativtagarna Leon Peach.

delningar

De 4 augusti smäller Malmös senaste och enda kombinerade kaffe- och barbershop upp portarna på Östergatan, i de centrala delarna av stan. En av initiativtagarna, Leon Peach, berättar mer.

– Vi tror att Malmö behöver något sånt här. Det är ett väldigt roligt koncept och något väldigt annorlunda, säger Peach till 24Malmö.se.

Men varför denna kombination av kaffe- och barberhop? – Ni har ju en häftig kaffekultur i Sverige. Jag tror på blandningen av att komma till oss och få skägget fixat samtidigt som du dricker kaffe. Eller kan man bara komma och hänga hos oss. Det här blir den första i landet så det är något väldigt unikt.

Kommer ni erbjuda något mer än kaffe? – Vi kommer att erbjuda espresso, kaffe latte och allt sånt. Men vi kommer också att sälja kakor och croissanter bland annat.

Leon Peach flyttade till Sverige från London för tre år sedan och har tidigare jobbat på en barbershop på Baltzarsgatan.

– Jag kände att jag ville göra något eget och jag tror verkligen på den här idéen. Just nu håller vi på att totalrenovera. Nu är det bara en månad kvar ungefär, säger han avslutningsvis.