Laddar

Här är Malmölaget som gör succé: ”Vill bli folkets lag”

Ariana FC startades för knappt två år sedan. Succén har inte låtit sig vänta för division 7-klubben med 200 medlemmar. "Vi vill skapa gemenskap och en träffpunkt", säger klubbens grundare Norlla Amiri.

delningar

Ariana FC drog igång sin verksamhet för knappt två år sedan. Under den inledande säsongen spelade de i en reservlagsserie – som de vann i överlägsen stil. I år är Ariana nykomlingar i division 7, och succén har bara fortsatt. Efter sju omgångar toppar laget tabellen.

– Just nu känns det som att folk runt föreningen tycker det är kul. Vi håller ihop. Alla som är med vill driva det här framåt och när det är så mycket folk som driver funkar det. Jag tror att det är vår styrka, säger Norlla Amiri som varit med och grundat föreningen och forsätter:

– Självklart har vi många duktiga fotbollsspelare också. Det är många har spelat på högre nivå, men de spelar här för att de älskar Ariana. Under året har flera klubbar ryckt i våra spelare, men de flesta har stannat kvar.

Laget består till en stor del av killar från Afghanistan, något som hela tiden har varit en medveten strategi. Klubbens grundare, Norlla Amiri, berättar mer:

– Jag har varit med och grundat klubben tillsammans med Omid Hushmand. På vägen har vi blivit fler och fler som hjälper till. Nu sköter ungdomarna till stor del föreningen själva, säger Amiri.

Vad har varit tanken med föreningen? – Vi kände att det fanns ett behov av en afghansk förening, men det är så klart öppen för alla. Det finns jättemycket afghaner i Malmö och vi vill skapa gemenskap och en träffpunkt. Våra ledord är: kärlek, respekt och gemenskap. Vi vill visa afghanernas bästa sidor.

Är det bara afghaner som är medlemmar i föreningen? – Nej, det finns flera olika nationaliteter. Till exempel är vår tränare kurd från Irak.

I nuläget har Ariana FC omkring 200 medlemmar. Imponerade för en division 7-förening. Men enligt Norlla Amiri skulle de kunna bli många fler.

– Vi har inte jobbat så mycket med det. Lägger vi mer kraft på det skulle vi kunna bli väldigt många, säger han och forsätter:

– Vi snittar mellan 150 och 200 personer på våra hemmamatcher. Folk kommer med trummor, det är musik och dans. Jag tror inte det är många föreningar i Malmö som har den stämningen på sina matcher.

Vad har ni för ambitioner? – Just nu är vårt mål att ta några kliv upp och kunna spela i division 2 eller division 3. Sedan får vi ta nya kraft och sats. Vi vill bli folkets lag och vi är på god väg.

 

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?