Laddar

Här är Malmö FF:s nya assisterande tränare

Ungdomsansvarige Andreas Georgson får en ny roll i Malmö FF.

delningar

Andreas Georgson har – i olika roller – arbetat med talangutveckling i Malmö FF:s ungdomsakademi i tolv år.

Nu får han en ny roll i mästarklubben – nämligen assisterande tränare.

– Hans roll blir att ge våra yngre spelare kontinuerlig feedback och hjälpa dem att ta ytterligare kliv i sin utveckling. Andreas är kompetent och driven och han kan föreningen väldigt väl. Efter sina många år på ungdomssidan har han dessutom en nära relation till våra unga spelare, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, till klubbens hemsida.

Andreas Georgson kommer nästa säsong att ansvara för U21-lagets matcher, en uppgift som Olof Persson hade hand om i fjol.

Hans arbetsuppgifter kommer även att bestå av att ”hjälpa A-truppens yngsta spelare med individuell utveckling i form av återkoppling, analys och extra träning”, skriver Malmö FF på sin hemsida.

– Slutmålet är att göra steget mellan ungdomslag och A-lag så mjukt som möjligt. Framför allt de yngre spelarna har ofta en lång väg kvar till att nå sin fulla potential. Det blir min uppgift att kontinuerligt jobba med utveckling för att förbereda dem för att bli A-lagsspelare, säger Andreas Georgson.

Georgson kommer därmed att ingå i Malmö FF:s fyrmannateam kring A-laget, med Magnus Pehrsson (huvudtränare), Olof Persson (assisterande tränare) och Jens Fjellström (assisterande tränare)