Laddar

Här är finalisterna i Årets kock

Efter gårdagens sista kvaldag har nu de tio finalkockarna presenterats.

delningar

Under gårdagen har de 16 tävlande genomfört ett handlagsprov med örret som råvara samt en lagat huvudrätt av en hemlig råvarukorg. De åtta finalisterna betår av åtta killar från restauranger i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

De åtta kockar som tagit sig till final är David Lundqvist, Ludwig Tjörnemo, Martin Moses, Peter J Skogsström, Lars Niklasson, Jonas Johnsson och Magnus Persson.

Bland finalisterna är Malmökocken bland annat Peter J Stogström som i kvalet bland annat tävlade som sin fru Marie Skogström, som inte gick vidare till finalen.

– Det blev en snopen nionde plats, det känns ju jättetråkigt. Det hade ju varit roligare om vi hade gått vidare tillsammans, men en av oss har iallafall gått vidare och det är ju jätteroligt för Peter, säger Marie.

I pressmeddelande avslöjades även att finalen kommer vara uppdelad över två dagar med olika delmoment samt att fyra av finalisterna kommer få lämna redan finalens första dag.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?