Här är de värsta vägarna du bör undvika nästa vecka

Genrefoto: Mostphotos/Roland Lundgren

Detta är de ban- och vägarbetena som kan påverka din resa under påsken.

delningar

Påsken är en av de mer trafikintensiva helgerna under året för bilister, men förknippas ofta även med banarbeten och förlängda restider för tågresenärer.

Anledningen till att banarbete görs på järnvägen under påsken är att då pendlingsresorna är färre passar Trafikverket på att förbättra järnvägen.

Som bilist är det bra att lyssna på trafikradion för att få aktuell trafikinformation. Du hittar även information om trafikläget på vår webbplats.

Här är tåg- och trafikarbetena som kan påverka din resa under påskhelgen enligt Trafikverket:

Tåg: Lund-Malmö

Sträckan är avstängd från 18 april klockan 23.00 till 19 april klockan 9.00. Därefter reducerad kapacitet fram till 21 april klockan 18.00. 

Arbetet är en del i 4-spårsutbyggnaden mellan Lund och Malmö. En spårväxel ska läggas på plats mellan Åkarp och Arlöv och en tillfällig bro tas i bruk vid Vragerupsvägen i Hjärup.

Tåg: Jönköpingsbanan, Jönköping – Nässjö

Sträckan är avstängd från 19 april klockan 23.00  till 21 april klockan 24.00. Bussar ersätter persontrafiken.

Under avstängningen kommer nya funktioner att kopplas in i Tenhult för att tågen ska kunna köra tätare och därmed höja kapaciteten på spåren. Under veckodagarna görs underhållsarbeten mellan klockan 9-15. Bussar ersätter under denna tid.

Tåg: Västkustbanan

Tågtrafiken genom Varberg är avstängd från 18 april klockan 21.00 till 22 april klockan 11.00.

Tåg: Stockholm

Ett stort jobb på Getingmidjan, mellan Stockholm C och Stockholm Södra innebär att sträckan är avstängd från 18 april klockan 22.00 till 23 april klockan 5.00.

Trafik: Jönköpings län

Väg 26/47 mellan Månseryd och Mullsjö.

Väg 26/40 Trafikplats Hedenstorp

Trafik: Kronobergs län

E4 förbi Ljungby. Den första tillfälliga omledningen sker vecka 15 och 16 (8-16 april). Då leder Trafikverket om trafiken i en riktning åt gången för att sätta upp skyddsanordningar för de som arbetar på vägen och förbereder för kommande arbete.

Trafik: Kalmar Län

Underhållsarbeten på Ölandsbron. Årets underhållsarbeten på Ölandsbron pågår mellan den 18 mars fram till den 17 juni 2019.

Trafik: Blekinge län

Väg 15 förbi Olofström. För att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten samt minska vägens barriäreffekt genom Olofström bygger Trafikverket om riksväg 15 genom Olofström. Man mötesseparerar vägen till 2+1-väg och bygger två nya cirkulationsplatser.

Sedan den 4 mars leds genomfartstrafiken på väg 15 om via Östra Ringvägen. Detta görs för att minska trafikbelastningen på vägsträckan som byggs om.

Trafik: Skåne län

E6 vid Trafikplats Alnarp. Trafikverket bygger om och underhåller delar av E6 genom Skåne för att förbättra säkerheten och framkomligheten för trafikanter.

Nästa fas i ombyggnaden av trafikplats Alnarp påbörjas under hösten 2020, och en ny avstängning av E6 kommer krävas under våren 2021, då den sista bron lanseras över spårområdet. 

E22 mellan Sätaröd och Vä. Trafikverket bygger om E22 så att den kommer att gå norr om tätorten Tollarp. Trafikmängden inne i samhällena Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir då mindre, vilket förbättrar boendesituationen och ökar framkomligheten.

Källa: Trafikverket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar