Här är bästa tipsen – för en lyckad trekant

Hur gör vi för att hitta en tjej som vill ha trekant med oss? Så lyder veckans läsarfråga som sexologen Saga Alm Mårtensson besvarar.

delningar

Veckans läsarfråga: Hej Saga!

Min tjej och jag har bestämt att vi vill ha en trekant och har några frågor. Hur gör vi för att hitta en tjej som vill ha trekant med oss? Är det något särskilt vi ska tänka på när vi har trekanten?

Min tjej, hon var haft en trekant innan men det blev inte så bra, därför är hon lite orolig. Vad händer till exempel om någon av oss blir svartsjuk under tiden? /Nyfiken tjej

Saga svarar: Hej Nyfiken tjej!

Vad härligt att ni har bestämt er för att testa något nytt tillsammans! Att hitta en tredje partner kan kännas klurigt i vår kontext där det finns en stark tvåsamhetsnorm. Samtidigt finns det kanske lika många vägar att göra det som det finns att hitta en partner om en är själv.

Ni kan registrera er på olika dejtingsidor på internet, det finns också swingersklubbar där en specifikt kan välja kvällar då det är tema trekant. Är ni från Malmö finns ett flertal klubbar att hitta i Köpenhamn. Kanske har ni någon i er omgivning som ni vill ha sex med? Eller är det möjligt att träffa någon på krogen, en fest eller på en klubb?

När det kommer till själva trekanten så kan det delas upp i tre delar: före, under och efter. Föredelen handlar om att förbereda er. Tala igenom vad som ska gälla. Vissa tycker att olika saker ska vara reserverade för er relation, men undvik att sätta upp för mycket regler eftersom det då kan bli mer fokus på reglerna än att ha roligt och njuta. Prata både med varandra och med er tredje partner vad samtliga har för förväntningar och tankar. Att prata och fantisera om sex innan kan också vara ett schysst förspel.

Under trekanten hoppas jag att fokus främst ligger på lust och njutning, har ni en tillfällig partner så kan det vara viktigt att tänka på säkrare sex. Om ni använder samma sexleksaker som förs in i fittan, kom ihåg att byta kondom emellan. Att ha en trekant som par kan vara en krävande sak även om det funkar bra med känslor som svartsjuka. Samma sak att vara personen som har sex med ett par.

Tänk på att ta pauser, fylla på med vätska och kunna vila lite. Kommer det känslor som känns jobbiga eller tankar om prestation så kan ett sätt att förhålla dig till dem vara med acceptans, låt tankarna och känslorna komma, acceptera att det känns så och bestäm om du vill agera på dem eller inte. Känns det för fel – avbryt. Även om en sagt ja till något innan behöver en inte fullfölja något som inte känns bra.

Efteråt finns det olika sätt att förhålla er. Ska ni sova tillsammans alla, känns det bra att mysa tillsammans efteråt? Det kan vara bra att så småningom tala igenom upplevelsen, vad var bra? Försök att hålla ett positivt fokus. Finns det något ni vill göra annorlunda nästa gång?

Nu har jag skrivit mycket om hur en kan förbereda sig på och förhålla sig till trekanter, vad som är viktigt att komma ihåg också är att sex med fler än en person är något som händer i stunden och det är där som det oftast blir bäst att vara!

Lycka till! Saga

Har du frågor om sex och relationer? Mejla till: fragasaga@24malmo.se Du är givetvis helt anonym. Varje vecka kommer Saga välja ut en fråga som hon svarar på. Svaren publiceras på 24Malmö.se på fredagar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar