Laddar

Han är södra Sveriges bästa barberare

Malmöiterna dominerade semifinalen. Vinnaren ska nu utmana resten av Sverige.

delningar

Söndagens semifinal i Årets barberare 2018 blev en jämn tillställning. Både ettan och tvåan hamnade på samma poäng. Därmed fick detaljerna och flest antal 5:or (domarna bedömer på en skala 1-5) avgöra.

Till slut stod det klart att södra Sveriges bästa bartender heter Antonino Ratto från The Barber i Malmö. Detta framför Abdullah ”Don” Ghannam från the Barber Live, även han från Malmö.

– Det var riktigt jämnt mellan barberarna som hamnade i topp, så vi fick göra en slutbedömning efteråt. Det blev de små detaljerna som avgjorde, hur Antonino Ratto bemötte sin modell och att han fixade detaljer som närhår och öronhår. Det imponerade på mig, att han tog den tiden för extra service under ett tävlingsmoments säger domare Kenneth Johnsson, Master Barber i 33 år.

Ratto får i och med vinsten representera södra Sverige på den nationella finalen i Stockholm den 1 september. Motståndet blir Amin Imanramesh från Göteborg plus två andra. Finalisterna för östra och övriga Sverige utses den 27 respektive 13 maj.