Laddar

Keburgaren – Malmös nya succé: ”Gäller att sticka ut”

Är du sugen på både hamburgare och kebab men kan inte bestämma dig? Då kan det vara en idé att prova senaste snabbmatsnyheten i Malmö: Keburgaren.

delningar

Konkurrensen inom snabbmatsbranschen i Malmö är stor. Den traditionella hamburgaren har fått ett uppsving och blivit en trend. Samtidigt har kebaben blivit något av stadens signum tillsammans med falafeln.

Nu har Heleneholms gatukök tagit det ett steg längre. Driftchefen Mohammed Kazaz har uppfunnit Keburgaren, en blandning av hamburgare och kebab.

– Jag tycker om att experimentera i köket. Då tänkte jag att både hamburgare och kebab är väldigt populärt, varför inte kombinera dem, säger Mohammed till 24Malmö.se.

Det praktiska är inte komplicerat. Maträtten görs som en vanlig hamburgare men köttet är helt enkelt utbytt mot kebab. Dessutom är ketchupen ersatt med mer dressing. Enkelt, men det är ibland just det enkla som är det geniala.

– Det är hård konkurrens i Malmö så det gäller att sticka ut och våga prova nya saker. Sen jag tog över restaurangen i juni förra året har jag jobbat hårt på att vinna gästernas förtroende, säger Mohammed.

 

Är Keburgaren en succé bland era kunder? – Den säljer helt ok. Vi har ett helt gäng som kommer hit varje vecka och bara köper den. Jag ser också att fler och fler folk blir skickade hit, vilket är väldigt kul.

Att Keburgaren kom upp snabbare på menyn än beräknat tackar Mohammed en kund för. – Jag föreslog Keburgaren för en gäst som tycker om hamburgare. Hans son älskade den, men då berättade jag att jag inte visste vad rätten skulle heta. Då föreslog de Keburgare, och så fick det bli. Efter det åkte den upp på menyn.

Utöver den klassiska gatuköksmaten serverar även Heleneholms gatukök flera arabiska och vegetariska rätter. – I dag måste snabbmat även vara bra mat, och det erbjuder vi här. Vill man äta korv med bröd är det bättre att gå till närmaste bensinmack. Här lagar vi riktig mat från grunden, säger Mohammed.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?