Laddar

Han är bäst i Sverige: ”Kul att vinna”

Elva elever från sju skolor kämpade om segern, men det var Malmösonen som tog sig hela vägen till toppen av prispallen.

delningar

Det var Emil Larsson från Universitetsholmens Gymnasium som tog hem vinsten i skol-SM i kyl- och värmepumpteknik, och tävlingen bestod av ett teoriprov och tre praktiska moment. I år bestod de praktiska momenten i hårdlödning av en detalj enligt ritning, rörbockning enligt en förlaga och koppling av ett tidrelä enligt instruktion.

– Det är kul att vinna, säger Emil som direkt efter sin gymnasieexamen ska sommarjobba och därefter vill han fortsätta jobba med kylteknik.

Andraplatsen gick till Pontus Nilsson från Wendesgymnasiet Kristianstad och tredjeplatsen gick till Rasmus Axelsson från Jämtlands Gymnasium i Östersund. Varje år delas även ett pris ut till bästa skola, och i år var det värdskolan Universitetsholmens gymnasium som tog hem det priset.

 

 

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.