Laddar

Hamburgerkedja vill öppna nytt i Malmö

Här vill kedjan öppna ny restaurang.

delningar

Hamburgerkedjan Burger King har 13 restauranger i Malmö och tittar nu på en möjlig etablering i Västra hamnen och på Emporia, skriver Dygnet runt. Detta trots att man nyligen stängt sin restaurang på Stortorget och halverat restaurangen vid Triangeln.

– Restaurangen var i stort renoveringsbehov och den var helt enkelt för stor. Samtidigt ville fastighetsägaren frigöra ytor för andra hyresgäster. Så nu har vi skapat en mer yteffektiv restaurang i vårt nya moderna koncept Burger King Prime, säger Martin Jallinder, vd på Nordic Service Partners som är franchisetagare för Burger King till sajten.

Men även om konkurrensen är stor i Malmö, så vill kedjan öppna fler restauranger – men liksom konkurrenten McDonalds så planerar man inte att öppna i centrala Malmö, utan det blir i istället vid Västra hamnen eller Emporia, säger Jallinder till sajten.

– Vi har haft många Burger King på en liten yta. Det är inte så långt från Centralstationen till Stortorget och sen vidare till Gustav Adolfs torg och Triangeln. Så vi har haft en viss överetablering. Men vi vill fortfarande växa och hitta strategiska platser i Malmö, säger Martin Jallinder .

Relaterade artiklar