Laddar

Gry Forssell om IS-låten: ”Ska inte kunna gå”

Tv-profilen om IS rekryteringslåt som spelades på Mix Megapols frekvens i Malmö – samtidigt som hon höll i morgonshowen.

delningar

Mellan klockan 08.35–09.00 på fredagsmorgonen ska någon ha kapat radiokanalen Mix Megapols frekvens i Malmö. En rekryteringslåt från terrororganisationen IS spelades upp flera gånger i rad – samtidigt som morgonshowen Gry & Anders med vänner pågick.

– Det kommer som en överraskning eftersom vi inte märkte av det i vår sändning. Men det är så klart jättekonstigt om någon kan piratsända. Det ska inte kunna gå, ingen ska kunna göra det, säger Gry Forssell till Aftonbladet.

24Malmö.se var först med att berätta om nyheten, som blivit väldigt uppmärksammad. Jakob Gravestam, informationschef på Bauer Media, berättar att många lyssnare ringde in och berättade om den otäcka låten.

– Vi är väldigt glada för att folk är uppmärksamma, och ser allvarligt på det inträffade. Vi kommer att polisanmäla det och rapportera det till Post- och telestyrelsen, sa han till 24Malmö.se.

Någon hade stört frekvensen genom att använda en piratsändare.

– Det är någon som har gått in med piratsändare över vår frekvens, och stört ut den genom att sända ut denna låt. Vi kommer att polisanmäla detta och rapportera det till Post- och telestyrelsen, säger Jakob Gravestam.

Kan ni göra något för att förhindra detta i framtiden? – Det är väldigt svårt. Om man har en piratsändare så har man möjlighet att gå in och ta över en frekvens. Vi har polisanmält det och rapporterat in det till Post- och telestyrelsen, säger Jakob Gravestam.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?