Grönt ljus för ny stadsdel i Malmö: ”Ny spännande stadsdel”

Foto: Pressbild/Malmö stad.

Här ska den ligga.

11 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är i takt med att Malmö växer som staden behöver byggas ut med både fler bostäder och arbetsplatser. Därför planerar man nu en helt ny stadsdel i Nyhamnen. I torsdags togs ytterligare ett steg för förverkligandet av stadsdelen. Det när stadsbyggnadsnämnden godkände förslaget till översiktsplan för området. 

– Steg för steg förbereder vi för en ny, spännande stadsdel som kommer att förändra vår bild av centrala Malmö och ge staden en helt ny siluett. Nyhamnen blir en tät och grön stadsdel med korta avstånd och en närhet till vattnet som bidrar till områdets karaktär, men också attraktivitet, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande i ett pressmeddelande. 

Enligt Malmö stad kommer det bli ett av Malmös mest centrala områden – med tanke på läget norr om Centralstationen, söder om Frihamnen och väster om Västkustvägen. Det planeras också för två helt nya öar mellan Nyhamnspiren och Krankajen med plats för bostäder och kontor. Fullt utbyggt ska Nyhamnen rymma närmare 9000 bostäder, 16 000 nya arbetsplatser samt närmare 2000 grundskoleplatser och 1000 förskoleplatser.

– En ny central stadsdel håller på att växa fram i Nyhamnen. En stadsdel som ska bidra till en miljömässigt hållbar stadsutveckling med klimatsmart byggande, närhet till snabb, säker och grön kollektivtrafik. Här skapas möjligheter till att kunna bygga Malmö på höjden och skapa spännande siluetter, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar