Laddar

Gjorde mardrömsloppet – samlade in tusentals kronor till hemlösa barn

Gerhard Fahlqvist driver projektet Malmö Aid som hjälper hemlösa barn att komma in i samhället. I helgen gick han ett extremlopp till mötes för att samla pengar.

delningar

Malmö Aid är en förening bildat av flera företag som tillsammans gått ihop för att hjälpa utsatta barn i Malmö. Gerhard Fahlqvist är en av personerna bakom projektet. I helgen gick han extremloppet Fotrally som går ut på att gå så långt man klarar av, tills resten av deltagarna gett upp.

– Det var verkligen en upplevelse. Man pushar kroppen till det yttersta. Man måste hela tiden röra sig framåt, i ur och skur, säger Gerhard till 24Malmö.se

Malmöbon ställde upp i tävlingen för att samla in pengar till de hemlösa barnen i Malmö. I prispotten låg en vinstsumma på 50 000 kronor. Gerhard lyckades knipa till sig en sjunde plats i tävligen av de 170 deltagare och lyckades ta sig hela 17 mil.

– Jag var så jävla arg på mig själv när min kropp började säga ifrån. Jag var egentligen inte trött psykiskt men när tånaglarna började trilla av fick jag tillslut ge mig.

Trots de uteblivna vinstpengarna har han ändå lyckats samla ihop tusentals kronor via en swishkampanj.

– Jag har genom en swishkampanj lyckats få in några tusen, men jag hoppas såklart få in mer. Jag ville visa att om jag klarar av att gå så här långt, så måste folk kunna ta sitt strå till stacken. Vi Malmöbor lever i ett väldigt segregerat samhälle och jag vill ändra på det, avslutar han.

 

Relaterade artiklar