Funktionsstödsnämnden utökar sin budget för 2019

Foto: Pixabay

Funktionsstödsnämnden i Malmö har nu antagit sin nya budget för 2019. Med en utökad budget ska funktionsnämnden satsa på att sänka hyrestaket för LSS-boenden, öka habiliteringsersättningen och korta ner handläggningstiderna.

delningar

Budgetramen har utökats med 150 miljoner kronor från föregående år för att kompensera för de ökade kostnaderna inom personlig assistans.

– I Malmö ska dina förutsättningar och möjligheter aldrig baseras på vem du är. Vi har idag antagit en budget som innefattar omfattande satsningar, där vi tar ett helhetsgrepp för Malmös brukare, säger Mediha Ahmadi Pir Hosseinian (S) vice ordförande i funktionsstödsnämnden i ett pressmeddelande.

Med den nya budgeten kan funktionsstödsnämnden sänka det högsta hyrestaket för brukare som bor i LSS-bostäder. Hyrestaket kommer att sänkas från 6200 kronor till 5000 kronor. I samband med sänkningen införs även en modell för indexuppräkningar för att undvika kraftiga höjningar i framtiden.

Funktionsstödsnämnden har även beslutat att höja habiliteringsersättningen från 8 kronor till 12 kronor. Höjningen innebär att Malmö kommer att få en av de högsta ersättningsnivåerna i Sverige.

Budgeten ska även ge plats för resurser som kan användas för att korta ner handläggningstiderna vid ansökningar om assistans, som de senaste åren varit väldigt långa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar