Laddar

Fullt ös på MFF:s fotbollsskola

Maliya, mamma Rukia och Adam Ismail deltog i fotbollsskolan. - Foto: Mostphotos, Privat

100 barn samlades under tre dagar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det kommunala fastighetsbolaget MKB har tillsammans med Malmö FF återigen arrangerat fotbollsskola för barn mellan 7 och 11 år. Syftet är att barnen ska få en meningsfull fritid, även på sommarlovet, och att de ska få träffa andra barn från Malmös olika stadsdelar. Under tre dagar kunde 100 barn sparka boll och lära känna varandra på Hyllie IP.

- Det är ett jättebra initiativ! En bra aktivitet för barnen när de är lediga och alla andra aktiviteter har paus. Fotbollsskolan är välplanerad och ett bra tillfälle för alla som vill prova på fotboll, dessutom är det positivt att det är blandade grupper med flickor och pojkar, säger Rukiya Ismail, mamma till Adam och Maliya som båda deltar i fotbollsskolan.

– Det bästa vara att få spela fotboll, säger Adam 8 år som liksom de andra barnen fick en boll med sig hem.

Tome Kackarovski är ansvarig för MFF:s fotbollsskola. Enligt honom är den väldigt speciell eftersom den blandar barn som aldrig har spelat innan, med de som har spelat mycket.

– För barnen betyder det gemenskap och glädje över att klara nya utmaningar. Jag tycker att det viktigaste de tar med sig är umgänget med nya barn från andra områden, säger han.

Relaterade artiklar