Fullsmockat program när biblioteken firas

Över 50 olika evenemang erbjuds på biblioteken i Malmö - Foto: Mostphotos

Den som vill kan bland annat testa på biblioterapeutisk rådgivning.

delningar

På lördag är det dags för Bibliotekens dag, och i Malmö firas dagen med över 50 olika evenemang.

– Bibliotekens dag är en helt ny satsning för oss och vi vill visa vilka otroliga resurser Malmöborna har att hämta hos biblioteken. Framför allt hoppas jag att även du som inte är en van biblioteksbesökare passar på att besöka ditt närmaste bibliotek, säger stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson.

Nästan alla bibliotek erbjuder besökarna chansen att träffa en bibliotekschef, med tanken att bjuda in till samtal där den som vill får ställa frågor och komma in med önskemål. På Bellevuebiblioteket kan man lyssna på författaren Patrik Lundberg och på biblioteket i Limhamn kan besökarna få biblioterapeutisk rådgivning. Kirsebergsbiblioteket erbjuder bland annat litterär tipspromenad och maratontips om böcker och filmer.

– Det blir kulturförmedling med humor och lust. Från gravallvarligt pretto till luftigt lätt, en livfull dag med intellektuell stimulans och många skratt, säger Karin Christensen, bibliotekarie på Kirsebergsbiblioteket.

På Stadsbiblioteket kommer ungdomsavdelningen Krut att invigas. Där kommer en kreativ verksamhet att bedrivas, av unga och för unga.

– Hos oss får unga och unga vuxna arrangera föreläsningar, utställningar och konserter för andra unga. Vi vill att alla som kommer hit ska känna att Krut är en plats och resurs för dem, en plats som de är med och formar genom att själva delta, säger Kruts projektledare Mimmi Widner.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar