Laddar

Fotbollsturnering ska hjälpa arbetslösa ungdomar

Malmö FF tar krafttag mot arbetslöshet bland unga.

delningar

På onsdag, den 7 februari, är det dags för avspark för Karriärdag med Fotbollsturnering 5.0.

Initiativets syfte är att länka samman arbetsgivare och arbetslösa ungdomar. Bakom projektet står den allsvenska mästarklubben Malmö FF och Arbetsförmedlingen som finansiärer.

Karriärdagen inleds med introduktion och minimässa och efter lunch är det fotbollsturnering med 14 deltagande lag. Varje lag består av personer från ett företag eller en organisation och ungdomar som har intresse för att jobba i just den branschen.

– Genom att mixa fotboll och jobbsnack skapas en annorlunda mötesplats för företag och arbetslösa ungdomar i fotbollsstaden Malmö, skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Det är sjätte gången som en Karriärdag anordnas.

– En månad efter förra Karriärdagen hade över 50 procent av deltagarna gått vidare till arbete eller studier, skriver Arbetsförmedlingen.

Arbetsgivare som deltar:

* ADB Safegate * Arbetsförmedlingen * BEMT * Förskoleförvaltningen * Fruitify * Funktionsstödsförvaltningen * Gunnar Karlsen * Intersport * MIAB/NCA * Moelven Modus * Personalhuset * Securitas * Vård och omsorgsförvaltningen

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?