I samarbete med annonsör

Fotbollshösten 2018: Din guide i streamingdjungeln

Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström/Andreas L Eriksson

Så mycket fotboll och så många streaming-tjänster. Vi ger dig en komplett lista över vilka kanaler du ska zappa in för höstens bästa fotbollsunderhållning!

delningar

Allsvensk guldstrid, Nations League och UEFA Champions League. Lägg där till Serie A, La Liga, Malmö FF i Europa League, engelska Premier League och en ödesmatch i U21-kvalet till EM. Det finns mycket fotboll att se fram emot de kommande månaderna. 

Vi guidar dig genom streaming-djungeln för att du inte ska gå miste om något!

Allsvenskan och Superettan

September månad innebär att Allsvenskan på allvar börjar gå mot sitt slut. AIK leder fortfarande serien fem poäng före tvåan Hammarby med tio omgångar kvar att spela. Frågan är om det kan gå hela vägen för Gnaget för första gången på nio år? 

De allsvenska matcherna ser du hos C More. För att kunna se alla matcher behöver du ha C Mores fulla sportpaket. Utvalda matcher från Allsvenskan visas även på C More Fotboll och Sportkanalen.

För uppdaterad information om exakt vilka matcher i Allsvenskan som streamas i de olika kanalerna, se Sverigestream.se.

Det är även C More som gäller för dig som vill följa slutstriden i Superettan. Med åtta omgångar kvar är det fördel Helsingborg och Falkenberg i toppen, medan Eskilstuna, Halmstad och Brage slåss om kvalplatsen.

Precis som för Allsvenskan kan du se samtliga matcher i Superettan hos C More med det fulla sportpaketet. Utvalda matcher sänds i C More Fotboll och Sportkanalen.

Europeiska ligor och cuper

För dig som vill följa engelska Premier League eller tyska Bundesliga så är det Viasat som gäller. Viasat har även fulla rättigheter till UEFA Champions League. 

För att få tillgång till hela utbudet av Premier League, Bundesliga och UEFA Champions League behöver du ha Viaplay Sport. Utvalda matcher från de två ligorna och Champions League visas i Viasat Ultra HD och TV3 Sport HD.

För italienska Serie A så finns det i dagsläget ingen svensk tv-kanal som köpt rättigheterna. Istället kan du streama matcherna i den italienska förstadivisionen med streaming-tjänsten Strive. 

Utöver Serie A sänder Strive även samtliga matcher från spanska La Liga. Det ska dock nämnas att kommentatorerna talar engelska. 

Priset för Strive är 79 kr/månad.

Om du vill följa Malmös resa i Europa League-gruppspelet så är det Eurosport Player, alternativt Kanal 9, som gäller.

Landslagsfotboll

Utöver de europeiska ligorna och cuperna så bjuder hösten även på spännande landslagsfotboll.

TV4 innehar rättigheterna för den nya turneringen Nations League. Sverige har hamnat i grupp tillsammans med Ryssland och Turkiet och alla Sveriges matcher sänds i TV4. 

Andra utvalda stormatcher från Nations League, exempelvis Holland – Frankrike och Italien – Portugal, sänds i TV12. Övriga matcher i turneringen visas på C More Play, C More Live eller Sportkanalen.

För U21-landslagets del väntar en ödesmatch på Guldfågeln Arena den 16 oktober. Efter att Sverige förlorat hemma mot Turkiet måste laget nu vinna den sista matchen mot Belgien för att knipa direktplatsen till EM-slutspelet i Italien och San Marino nästa sommar. Matchen visas i Eurosport Player.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.