I samarbete med annonsör

Fotboll odds- så blir du en bättre spelare

Läs den ultimate guiden för att bli bättre på fotboll odds med vår hjälp.

delningar

Fotboll är inte bara världens mest populära sport, det är dessutom den klart vanligaste att betta på. Det är därför inte konstigt att allt fler svenskar googlar på “fotboll odds ”. Tusentals fotbollsmatcher spelas varje vecka och som spelare har du ett oändligt utbud av oddsmarknader. För att guida dig I djungeln och framförallt ge dig vägledning kommer här Sveriges mest utförliga guide om att spela på fotbollsodds som är framtagen av journalisterna på bästabettingsidorna.se.

Grunderna I fotbollsodds

De tre vanligaste speltyperna för fotboll liknar andra sporters speltyper. Handikapp- och totalodds är exakt likadana som i andra sporter. 1X2 är dom klassiska alternativen som står för hemmaseger (1), oavgjort (X) och bortaseger (2).

Hur handikapp funkar

Ser vi till handikapp inom fotbolls odds så liknar det 1X2-odds men tillämpar ett "målhandikapp" för att väga upp skillnader mellan lagen. Laget som ses som en favorit på 1X2-marknaden får ett negativt handikapp, medan det “svagare” kommer att få ett positivt handikapp. 

För att ett handikappspel ska vinna måste laget med det negativa handikappet vinna med en större marginal än vad som anges. Laget med det positiva handikappet måste vinna eller förlora med en mindre marginal än handikappet.

Jämfört med hockey, handboll eller någon annan popular bollsport så präglas fotboll till sin natur av få mål vilket gör att handikappen är lägre i en direkt jämförelse.

Hur många mål görs under ett fotbolls VM?

Under fotbolls VM I Ryssland 2018 rådde det feber även hos spelbolagen. Med totalt 167 gjorde mål delades mer vinster ut än någonsin. Bara en gång tidigare har mer mål gjorts under ett fotbolls VM. En klassiker I det här sammanhanget är så kallade totalodds.

Lirar du på fotboll odds så kan du helt enkelt förutspå om huruvida antalet mål som görs i matchen kommer att överstiga eller understiga en viss siffra som angetts av spelbolaget.

Marknaden för totalodds (ofta benämnd Över/Under) handlar vanligtvis om det totala antalet sammanlagda mål som görs av båda lagen, men det kan också finnas totalodds för individuella lag och första halvleken.

En spelstrategi är nyckeln till framgång

Ju bättre du är förberedd, desto större framgång kan du ha när du lirar på fotboll odds. När du spelar på en viss utvald mtch gäller det att ha en  förståelse till hur formstarka lagen är, vilka eventuella skador de har och vilken typ av taktik de kommer att använda. Det är grunden för att kunna betta, men det är inte allt för att bli framgångsrik på fotbollsodds.

En nyckel när du bettar på fotboll är att se över tidigare prestationer och statistik. Här kan du med en relativt enkel datanalys göra bättre slutsatser utifrån dataunderlaget som du har framför dig. Det finns flertalet källor på nätet som sammanställer historiskt data.

Här kan du baserat på ren sannolikhetslära analysera olika utfall och se ifall fotbolls oddsen som ges av spelbolagen är rimliga.

Fotboll odds med hjälp av mattematiken

Den erkända författaren David Sumpter har I flertalet av sina publikationer visat hur man kan dra nytta av matematik för att öka sin förståelse för hur fotboll fungerar (och i slutändan hur man fattar bättre spelbeslut).

Genom att använda data och matematiska principer kan du själv beräkna sannolikheter (som då ska omvandlas till odds som du därefter jämför med ett spelbolags odds) och förväntade resultat.

Mattematiken används här för att du som spelare bättre ska kunna ta beslut på att spela på en viss match eller ej och hur mycket du eventuellt bör satsa. Det är ett kalkylerat sätt att spela på fotboll odds som onekligen är att föredra framför mer impulsiva beslut.

Var ska du betta på nätet?

Vare sig du är nybörjare eller ej när det kommer till att betta på nätet är det I allra högsta grad relevant att välja rätt oddsbonus. För dig som är vilse I djungeln och vill veta vilka som är bäst  bettingbonusar rekommenderas att du tar del av Sveriges mest objektiva guide som vi byggt upp under flertalet år. Där kan du hitta alla bettingsidor med svensk licens, men även flertalet guider som hjälper dig som spelare att spela bättre och mer rationellt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.