Förvarade handgranat i termos – flera vapen och mängder med knark hittades i Malmölägenhet

Nu döms 30-åring till långt fängelsestraff.

delningar

Det var under perioden augusti-september förra året som det uppstod misstankar mot bland annat en 30-årig man i Malmö rörande narkotikabrott. Det ledde till att polisen använde sig av spaning och hemliga tvångsmedel mot mannen. Bland annat skedde hemlig kameraövervakning i trapphuset till en lägenhet i Malmö som mannen hyrde och hade setts besöka ofta.

Foto: Polisen.

Den 24 oktober 2018 slog polisen till mot lägenheten. 30-åringen och hans flickvän stoppades i närheten och en husrannsakan genomfördes i lägenheten. Där hittades 27,3 gram kokain som hade en renhetsgrad som uppgick till 82 procent. I lägenheten fanns dessutom falska kör- och ID-kort, samt 63 040 kronor i kontanter.

I lägenheten fann man även anteckningar som rörde framställning av kokain, samt vätskor som kan användas vid narkotikaframställning. Mannen hyrde även ytterligare en lägenhet som polisen samma dag genomförde en husrannsakan av.

Foto: Polisen.

I den lägenheten hittade polisen flera väskor som innehöll både narkotika och vapen. Det rörde sig sammanlagt om nio funktionsdugliga skjutvapen, ljuddämpare och 426 skarpa patroner. I sovrummet fanns dessutom en termos som innehöll en handgranat.

Foto: Polisen.

Nu döms 30-åringen av Malmö tingsrätt. Enligt tingsrätten har mannen gjort sig skyldig till både synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott. Han döms även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott.

Mannens straff blir fängelse i 8 år och sex månader. Efter avtjänat straff utvisas dessutom mannen och förbjuds att återvända till Sverige. Om förbudet skulle överträdas kan det medföra fängelse i högst ett år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar