Laddar

Förtroendevald på Hyresgästföreningen anmäld för mobbning och trakasserier

En förtroendevald inom Hyresgästföreningen i södra Skåne har mobbat och trakasserat en tjänsteman under en längre tid. Det menar arbetsgivaren som nu har anmält händelserna till Arbetsmiljöverket.

delningar

Den anställda ska ha mobbats och trakasserats till den grad att hon inte längre kunde sköta sitt arbete, vilket är varför Hyresgästföreningen, tillsammans med ett skyddsombud, har valt att anmäla de upprepade händelserna till Arbetsmiljöverket. Det skriver tidningen Hem & Hyra. Enligt anmälan har insatser gjorts, men situationen har inte förbättrats mer än tillfälligt.

– Vi gör den här anmälan efter samtal med både företagshälsovård och skyddsombud. Det är vår skyldighet att anmäla. Bland annat för att förebygga och se till att det inte händer igen. Det är väldigt tråkigt att det här har hänt och att en medarbetare inte har haft förutsättningar att kunna göra sitt arbete, säger Dan Nicander, regionchef och högsta tjänsteman på Hyresgästföreningen i södra Skåne till Hem & Hyra.

Dan Nicander vill dock inte gå in på mer detaljer kring det inträffade av respekt för de inblandade.

Marie Linder är förbundsordförande i Hyresgästföreningen och hon anser att det viktiga nu är att lösa problemen och ytterligare förtydliga förtroendevaldas och anställdas roller för att undvika framtida konflikter.

– Jag har varit aktiv länge som förtroendevald och jag kan förstå att det uppstår den här typen av friktion. Därför det är viktigt att man hela tiden har en aktiv dialog. Man måste prata om rollfördelningen och ledarskap, säger Marie Linder till Hem & Hyra.

Relaterade artiklar