Laddar

Församlingen: “Förstår inte varför polisen har gått ut med det”

Under tisdagsmorgonen gick polisen ut med information om att Synagogan i Malmö utsatts för ett hatbrott. Men enligt församlingen har inget inträffat. Skadegörelsen ska däremot ha inträffat för två veckor sedan.

delningar

Synagogan på Betaniaplan har tidigare utsatts för skadegörelse och senast för två veckor sedan krossades rutor till församlingslokalen.

– Det var en incident för två veckor sedan där en berusad person stod och höll på utanför, men vi uppfattade inte det som ett attentat, säger Fredrik Sieradzki informationsansvarig på judiska församlingen i Malmö.

På tisdagsmorgonen rapporterade polisen att synagogan återigen utsatts för skadegörelse, och händelsen ska ha tolkats som ett misstänkt hatbrott.

Men när 24Malmö nådde Judiska församlingen en kort stund senare var de förvånade över uppgifterna.

– En säkerhetsansvarig är på plats och tittat på det just nu. Men så vitt vi vet är detta ingen ny åverkan utan samma åverkan som för två veckor sedan. Vi vet inte varför det gått ett nytt larm, säger Fredrik Seradzki.

En kort stund senare bekräftade säkerhetsansvarig att ingen ny skadegörelse inträffat.

– Jag förstår inte varför de gått ut med ett larm på det här sättet, säger  Fredrik Seradzki.

Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen förklarar att en patrull skickades till platsen klockan 01:25 efter att inbrottslarmet gått.

– Patrullen som skickades dit har skrivit en anmälan på det och då är det nog så att det blivit dubbelt, säger Nils Norling.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?