Laddar

Förre MFF-talangen vänder hem från Afrika

Den före detta Malmö FF-talangen vänder hem från Algeriet. Nu kan det bli spel i Sverige igen. "Det finns ett stort intresse", säger han.

delningar

Den förre MFF-målvakten Hossin Lagoun är på väg hem till svensk fotboll. Efter par års spel i Italien flyttade Lagoun för två år sedan till Algeriet för spel i USM Alger.

Succén lät sig inte vänta och under förra säsongen var han med och vann ligan, algeriska supercupen och kom tvåa afrikanska Champions League.

– Det är god kvalité på fotbollen och väldigt proffesionellt. Jag har fått uppleva många speciella moment som att få spela inför över 80 000 åskådare i Champions League. USM Alger är den bästa och största klubben i Afrika, säger Hossin Lagoun till 24Malmö.se.

21-åringen har sina rötter i Sverige och Malmö. Hans moderklubb är Malmö FF, där han spelade fram till 17-års ålder. Nu kan det bli spel i Sverige på nytt.

– Nu befinner jag mig i Sverige och jag har märkt att det finns ett stort intresse för mig här och jag har fått bud från allsvenska klubbar. Min agent håller därför på att förhandla med flera stora klubbar, jag har en landslagsplats att tänka på så det är viktigt för mig att hitta den bästa lösningen, säger Lagoun och fortsätter:

– Mitt mål är att få spela VM 2018 och även hjälpa svensk fotboll framåt, speciellt på målvaktssidan då det finns för få målvakter med hög kaliber i Sverige.

Går det att jämföra med svensk fotboll? – Man kan säga att laget jag spelat i är som Malmö FF i Sverige. Lönerna, arenan och miljön är bra.

 

Relaterade artiklar