Laddar

Förre MFF-talangen om livet i engelska storklubben

Förre MFF-talangen Anel Ahmedhodzic om livet som proffs i engelska storklubben, sin debut inför 52 000 åskådare och att vara lagkamrat med Nicklas Bendtner.

delningar

Anel Ahmedhodzic lämnade Malmö och MFF i januari 2016 och skrev i stället på för den klassiska klubben Nottingham Forest i engelska Championship. 18-åringen valde spel i England före klubbar som Verona, Fiorentina och Atalanta.

– De hade scoutat mig på ett läger med landslaget och tog kontakt med min agent. Sedan provspelade jag och det gick väldigt bra. Därefter skrev jag på ett kontrakt för dem, berättar Anel Ahmedhodzic för 24Malmö.se och fortsätter:

– Det fanns intressen från andra lag också. Birmingham och Aston Villa bland annat. Men jag kände att Nottingham var bäst för min utveckling.

Var det självklart att lämna Malmö FF? – Jag kände att det hade tagit längre tid för mig att nå a-laget i MFF. Nottingham ville verkligen satsa på mig och vägen till a-laget har varit snabb.

Och det kan man verkligen hålla med om. Under fjolårssäsongen fick Ahmedhodzic gör sin debut i Championship – mot Newcastle borta inför 52 000 åskådare.

– Det var skitstort alltså…Men en fantastisk känsla. Jag har aldrig varit mer nervös i hela mitt liv. Men så fort jag kom in på planen kändes det som att vara hemma och lira på gården igen. Vi förlorade med 3–1 men det är svårt att göra något när man kommer in som mittback, säger Ahmedhodzic.

 

Anel Ahmedhodzic i den svenska landslagströjan. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Efter det har 18-årige Anel Ahmedhodzic funnits med på bänken vid flera gånger. Några fler inhopp har det dock inte blivit. Men det har varit nära att han fått starta vid flera tillfällen.

– Jag har bokstavligen talat stått vid sidlinjen och varit på väg in. Men då har det hänt något varje gång som ändrat planerna. I år har det varit lite svårare, vi har fått in många bra spelare, säger han.

Succén har lett till att Nottingham Forest vill förlänga den unge Rosengårdskillens kontrakt – och faktum är att Ahmedhodzic tillsammans med sin agent diskuterar en förlängning.

– Jag har två år kvar på mitt kontrakt nu, men Forest har erbjudit mig en förlängning.

Hur mycket pengar tjänar man? – Jag tjänar fem gånger mer här än vad jag gjorde i MFF. Det är en bra fördel med att spela i England. Men samtidigt var det inte därför jag flyttade hit. Det handlade bara om min utveckling och det var därför det blev Nottingham.

I Nottingham Forest var Ahmedhodzic lagkamrat med dansken Nicklas Bendtner. En man med många historier och strängar på sin lyra.

– Han var lite galen och gör väl nästan alltid folk galna. Jag kan inte säga vad han gjorde, säger han, skrattar, och fortsätter:

– Vi fick prata engelska med varandra för jag förstod inte hans danska.

18-årige Ahmedhodzic med föräldrar från Bosnien och Hercegovina har erbjudits plats i deras ungdomslandslag. Men så här långt har han tackat nej.

– Jag har blivit kallat till deras U19-landslag, men just nu känner jag att det svenska landslaget är rätt väg. Min föräldrar är födda i Bosnien och vi åker dit varje sommar.

Vad drömmer du om i framtiden? – Självklart är mitt mål att spela i Premier League, vara från start i en bra klubb och vara given i a-landslaget. Jag har inga planer på att flytta hem till för tillfället.

 

Anel Ahmedhodzic Ålder: 18. Längd: 192 centimeter. Vikt: 82 kilo. Familj: Mamma, pappa och storasyster. Spelar: Nottingham Forest. Favoritspelare: Zlatan Ibrahimovic. Moderklubb: Malmö FF.

 

Relaterade artiklar