Laddar

Förre MFF-talangen klar för ny storklubb

Förre MFF-talangen Omid Nazari lämnar sin klubb i Malaysia och har skrivit på för en storklubb på Filippinerna. "Det är en klubb som satsar på att vinna ligan", säger han.

delningar

Omid Nazari skrev i höstas på för den malaysiska storklubben Melaka United. Nu står det dock klart att han lämnar klubben och återvänder till Filippinerna. Han har skrivit på för Ceres FC som slåss i den absoluta toppen av ligan.

– Det är en klubb som satsar på att vinna ligan i år för att kunna kvala in till nästa års Champions League här i Asien. I år är de med i AFC Cup vilket motsvarar Europa League, säger Omid Nazari till 24Malmö.se.

Hur kommer det sig att du lämnade Malaysia? – Sydostasien är väldigt speciellt. Det är vådligt mycket press på importerna som tas in. De vill att man ska göra skillnad på planen och man ska i princip inte missa några matcher eller träningar. Jag hade oturen att blir matförgiftad under försäsongen och blev inlagd på sjukhus, säger Nazari och fortsätter:

– När jag väl blev utskriven från sjukhuset började alla problem för mig i och med att jag inte kunde vara med de första matcherna av ligan. På grund av dessa problem bröts kontraktet. Då valde jag att flytta tillbaka till Filippinerna. Det var lite av en mardröm i Malaysia för mig.

Är du besviken? – Nja, det är som det är. Men jag hade gärna velat fått chansen att visa upp mig där. Å andra sidan trivs jag jättebra socialt i Filippinerna och jag hade en bra säsong förra säsongen. Jag klagar inte.

Var det aktuellt att återvända till Sverige? – Nej det var det inte just nu. Som sagt trivs i Filippinerna jättebra just nu men sen vill jag inte vara kvar här hela livet. Jag har en tanke att jag en dag ska flytta hem till Sverige.

Relaterade artiklar