Laddar

Förra MFF-talangen lämnar sin maltesiska klubb

Alex Nilsson har precis avslutat sitt tredje år som fotbollsspelare på Malta – det är oklart om det blir ett fjärde. "Jag är sugen på att prova något nytt"

delningar

Alex Nilsson lämnade Sverige för spel i den maltesiska ligan för drygt tre år sedan. Under sin första säsong vid medelhavet spelade han i Qormi, ett lag som senare ramlade ur högstaligan. Den senaste säsongen har spelat för Tarxien Rainbows som huserat i mittenskiktet. Men nu står det klart att han lämnar klubben.

– Jag är själv inte sugen på att stanna i Tarxien. Kontraktet går ut och jag är sugen på att prova något nytt, säger Nilsson till 24Malmö.se och fortsätter:

– Jag har fått ett konkret erbjudande från Hibernians som vann ligan, men jag är inte helt nöjd med kontraktet så vi får se.

Hur gick det för dig personligen under säsongen? – Totalt gjorde jag 15 mål på 30 matcher. Jag är hyfsat nöjd, det gick sådär för laget.

24-årige Nilssons 12 mål i ligan (han gjorde tre i cupen) gav honom en femteplats i den totala skytteligan, elva efter montenegrinen Bojan Kaljevic som vann med 23 mål. Något återkomst till Sverige ser dock inte ut att vara aktuell för Alex Nilsson.

– Jag åker hem till Sverige i morgon (läs onsdag), men har inga planer på att blir kvar. Det handlar mer om att landa lite. Jag är öppen för det mesta både på Malta och i andra länder, säger han.

Hur skulle du säga att ligan står sig mot allsvenskan? – Topp fem håller hög nivå vilket de visat i Europakvalen. De har spelat jämnt mot lag som Röda Stjärnan och West Ham de senaste åren.

 

 

Relaterade artiklar