Förlust för FC Rosengård i division 1-kvalet: ”Fruktansvärt bittert”

FC Rosengård inledde på söndagen kvalet mot division 1 – det slutade med en förlust mot Halmia. "Vi måste vinna med minst tre bollar nästa helg", säger FC Rosengårds assisterande tränare, Björn Ågren.

delningar

Det blev en blytung förlust för FC Rosengård i första matchen i kvalspelet mot division 1. Halmstadlaget Halmia blev för svåra och kunde vinna hemma med 2–0. Efter slutsignalen var det en besviken FC Rosengård-tränare.

– Just nu känns det fruktansvärt bittert. I första halvlek hittade vi inte alls rätt, det var krampaktigt och ängsligt på många fötter. Vi får bättre fart efter paus – men Halmia gjorde ändå två mål, säger Björn Ågren.

Var det någon skillnad på fotbollen i er serie kontra deras? – Rent krasst så spelar Malmölagen mer fotboll. Här spelar man mycket rakare och mer fysiskt. Men vi ska inte ta bort Halmias prestation, de gjorde det bra i dag.

Nästa helg väntar ett direkt avgörande möte mot Uddevalla som förra helgen besegrade just Halmia.

– Vi har bara räknat lite snabbt här nu och vi måste vinna med minst tre bollar mot Uddevalla. Nu måste vi försöka mobilisera om krafterna och vända detta nästa helg, säger Björn Ågren.

 

Kval till division 1 IS Halmia–FC Rosengård 2–0 (0–0)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar