Laddar

Företag siktar på Malmö för att växa

"Det händer extra mycket bland byråerna i Malmö nu".

delningar

I takt med att den digitala marknaden växer satsar även de digitala byråerna på Malmö, skriver 8till5.

De stora företagen har kunnat betala för att få synas på den digitala marknaden men nu börjar även de mindre företagen att ta plats.

– Det händer extra mycket bland byråerna i Malmö nu. Vi blir fler, men behoven har också kommit ikapp, förfrågningarna om de digitala tjänsterna blir fler och fler när förändringsprocesserna intensifieras bland kunderna. Tidigare hade enbart de riktigt stora jättarna möjlighet att be om hjälp, nu kommer även de små och mellanstora, säger Tina Kaikkonen, affärsområdesansvarig för digitala kommunikationsbyrån Maverick South, till 8till5.

En ny spelare i Malmö är den digitala marknadsföringsbyrån Beet. Tidigare fanns det enda kontoret i Stockholm.

– Det finns ett allt större behov i Malmö och Öresundsregionen och många stora e-handlare i området. Flera är redan våra kunder och våra tjänster passar bra inom den branschen, säger Maria Holmström som ska starta företagets nya Malmökontor.

– Visst finns det digitala marknadsföringsbyråer här sedan tidigare men behovet växer. Det händer saker hela tiden och i ett högt tempo som är näst intill omöjligt för en marknadschef med brett ansvar att följa med i.

Den växande marknaden skapar arbete i Malmö då företagen har planer på att bli större.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?