Föräldrar varnas – brutala klipp sprids på nätet

Våldsamma parodier på barnprogram cirkulerar på nätet och föräldrar varnas för att små barn att komma i kontakt med de groteska klippen.

11 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Barnprogrammet "Greta Gris" har fått mycket uppmärksamhet i medier det senaste dygnet.

Anledningen är att mycket våldsamma parodiklipp på nätet har börjat cirkulera och föräldrar varnas nu för att deras barn kan råka komma i kontakt med de blodiga klippen på YouTube.

Brittiska Daily Mail rapporterar bland annat en incident där en mamma tidigare i år låtit sin treåring se på Youtube Kids, en tjänst som ska vara anpassad med videos för små barn, varpå en video med en blodig halshuggning av karaktärerna i barnprogrammet visats.

Det har gjorts flera parodiklipp med de populära karaktärerna som bland annat innefattar brutala scener med mord, kannibalism, självmord, vapen, droger och blottare. Bland annat en video som har fått nära 200 000 visningar visar hur Greta leker med tändstickor och råkar elda upp sig själv.

I en parodivideo råkar Greta sätta eld på sig själv. Skrämdump: Youtube.

Vid sökningar på såväl ”Greta Gris” som seriens engelska namn ”Peppa Pig”, kommer flera av de vuxenanpassade parodiklippen upp bland de barnvänliga avsnitten.

Somliga av klippen är märkta med kategorierna "parodi" men långt ifrån alla ger någon förvarning om att de inte är gjorda för barn.

– Youtube har gång på gång hävdat att de kommer att göra mer för att skydda barn från traumatiska videor som dessa, men det är fortfarande för enkelt för barn att komma över stötande klipp med deras favoritseriekaraktärer, säger säger Andy Burrows på den brittiska barnrättsorganisationen NSPCC till The Sun.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar