Laddar

Föräldrar protesterade utanför Stadshuset: ”Vi vill göra barnens röster hörda”

Sedan beskedet att kommunen inte kommer låta skolan fortsätta använda sina lokaler många upprörts. Under tisdagen protesterade föräldrar och barn utanför stadshuset.

delningar

Under vårterminen har föräldrarna på Humfryskolan fått besked om att skolan kommer bli tvungen att flytta från sina lokaler.

Anledningen är att kommunens detaljplan inte godkänner att lokalerna för grundskoleverksamhet.

– Skolgården är enligt kommunen inte tillräckligt stor. Men vi tänker att det utrymme som varje elev får på Humfryskolan är mycket större än det man kan mäta i kvadratmetrar. Vi föräldrar ser att eleverna är nöjda och det är andra behov som de tillgodoser på Humfryskolan, säger Heléne Carlsson, förälder till en elev på skolan.

Fastighetsägaren har föreslagit att bygga ut en skolgård på taket men det har inte godkänts av kommunen.

Nu tvingas hyresvärden att säga upp skolan som hyresgäst den första augusti vilket har fått föräldrarna att reagera. Under tisdagen protesterade föräldrar och barn tillsammans utanför stadshuset.

– Det vi är uppröta över är att kommunen inte kan ge dispens för mer tid att hitta nya lokaler och nu riktar vi oss till politikerna. Vi vill göra barnens röster hörda. Det är de som bär konsekvenserna, de som berörs och de som ska slitas upp, säger Heléne Carlsson.

Om kommunen inte godkänner dispens eller ändrar detaljplanen måste eleverna börja i en annan skola redan till hösten.

–Det är eleverna jätteledsna för eftersom de trivs så bra på sin skola. Vi föräldrar är så nöjda med undervisning och sättet som bedriver undervisning på. Det finns ingen samhällsekonomisk vinst i att lägga ner en välfungerande skola, säger hon.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?