Folkkärt album blir föreställning: "Om meningen med livet"

Björn Dixgård, Mando Diao. Foto: Bildbyrån/Lisa Sundström

Mando Diaos album Infruset, med ”Strövtåg från hembygden” blir stor musikföreställning i Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Mando Diaos Björn Dixgård och Malmö Live skapar tillsammans musikföreställningen ”Infruset – Själens skrubbsår” som blir en av nästa års unika och stora musiksatsningar i Malmö. Infruset kom 2012 och är Mando Diaos bästsäljande svenska album där gruppen valde tolka ett urval av Gustaf Frödings dikter. Låten ”Strövtåg från hembygden” från albumet har legat etta på Svensktoppen i över 80 veckor, och blivit framröstad till etta på Svensktoppens Guldlista vid ett flertal tillfällen.

I maj 2020 blir det urpremiär på Malmö Live Konserthus för sex storslagna föreställningar med Björn Dixgård och flera ännu inte namngivna artister samt Malmö SymfoniOrkester. Biljetterna släpps den 27 augusti.

- Det blir en föreställning som kretsar kring ensamhet och gemenskap, om meningen med livet, säger Björn Dixgård, sångare i Mando Diao i ett pressmeddelande.

Grunden i föreställningen blir Infrusets ikoniska låtar, som ska arrangeras om för symfoniorkestern. Dessutom skriver Björn Dixgård helt ny musik till föreställningen. En av de nya låtarna har fått bli en del av föreställningens titel.

- Själens skrubbsår är en ny låt som jag jobbar med just nu. Texten är skriven av min pappa och mamma. Låten kan uppfattas som en slags sammanfattning om vad musikföreställningen ska handla om, säger Björn Dixgård i pressmeddelandet.

Mando Diaos tolkningar tog Gustaf Fröding till nutid och gjorde honom mer känd och relevant för fler. Detta märks då Infruset med åren blivit en generationsöverskridande klassiker i Sverige, och då i synnerhet låten ”Strövtåg från hembygden”. Mycket arbete med föreställningen återstår, och ännu finns en del lösa trådar. Klart att Anna Modéer Wiking ska producera föreställningen och meriterade Moqi Simon Trolin ska regissera.

FAKTA

VAD: Infruset – Själens skrubbsår

NÄR: Maj-juni 2020

VAR: Malmö Live, Konsertsalen.

BILJETTER: Biljettsläpp 27 augusti klockan 12.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar