Laddar

Flygbolagets nya regler upprör många

Flygbolaget kommer införa ett nytt system som bland annat har kallats "förnedrande".

delningar

British Airways har länge haft problem med mindre belåtna kunder.

Nu riskerar situationen dock att bli värre när flygbolaget kommer att införa nya rutiner för påstigning, skriver Daily Mail.

Det är den 12 december som rutinerna kommer att införas som innebär att de som har köpt de allra billigaste biljetterna tvingas stiga på sist.

Systemet där förstaklass-passagerare kliver på före ekonomiklass-passagerare har funnits sedan länge inom många flygbolag.

Nu väljer dock British Airways att ta ett steg längre och dela upp ombordstigningen i fem klasser och därmed också sålla ut de passagerare som har betalat minst för sina biljetter.

De som har köpt de billigaste biljetterna har endast handbagage inkluderat i sin biljett. Därför kan det komma att vara problematiskt för dessa att gå på sist eftersom alla handbagagefack ofta redan är fulla.

Rutinändringen har även irriterat många på sociala medier, som anser att det är mobbning, segregation och en stegring av klassystemet. Bland annat på Twitter har flera medborgare uttryckt sin ilska.

”Det brittiska klassystemet. Vet din plats. Har aldrig flugit med British Airways och kommer nu antagligen aldrig att göra det”, skriver en person på Twitter.

 

En annan ilsken Twitteranvändare skriver ”Er nya ‘fattigdörrs’ plan för ombordstigning är förnedrande. Att människor som köpt biljetter med ‘billig taxa’ ska gå ombord sist. Ni vill uppenbarligen inte ha dessa passagerare. Företagsledningen är som eliten i Downtown Abbey som säger ‘snälla använd den bakre trappan”.

 

”Skulle du känna dig stolt eller förnedrad om alla visste att du betalade allra minst för din flygbiljett? British Airways gör det nu uppenbart”, frågar sig en användare på Twitter.

 

Förändringarna avslöjades av interna dokument, skriver Daily Mail, där det står att ”metoden har använts över hela världen” samt att ”grupp-boarding gör ombordstigning enklare och gör det lättare för passagerare att förstå ombordstigningen vid gaten”.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?