Laddar

Fleråriga fängelsestraff för synnerligen grov narkotikasmuggling

Två män har döms i Malmö tingsrätt för två olika händelser.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sex år respektive fem år och sex månaders fängelse, så långa blir straffen för två män som dömts i Malmö tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling. De båda fallen är separata händelser och inträffade under 2017.

I slutet av maj lyckades en av männen, som är i 35-årsåldern, smuggla in nästan 29 kilo amfetamin över Öresundsbron. Senare samma dygn stoppade skåpbilen i Åstorp varpå 30 paket amfetamin påträffades på olika ställen under bilen. I utredningen framgår det att mannen lastat narkotikan i Nederländerna.

Han döms till fem år och sex månaders fängelse. Han kommer också att utvisas och får förbud att återvända i femton år framöver, fram till 2033.

Den andra händelsen inträffade i början av november. Den dömde mannen, även han i 35-årsåldern, hade drygt 23 kilo amfetamin i specialutformade lönnutrymmen i bilen. Efter en konversation i gränskontrollen beslutade tullpersonal för att visitera bilen, varpå gömmorna upptäcktes.

Mannen döms nu till sex års fängelse och även han kommer att utvisas med besöksförbud fram till 2033.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?