Laddar

Flera demonstranter omhändertagna efter brand i byggnadsställning

(Uppdaterad 18.19) Här är dagens inrapporterade händelser i samband med 1 maj.

delningar

Strax efter klockan 16.00 ingrep polis mot åtta personer ur ett av demonstrationstågen på 1 maj. Tåget befann sig på Södra Förstadsgatan när flera personer avvek och tog sig upp på ett tak på Spånggatan.

– De har använt sig av bengaler eller annan pyroteknik vilket har gjort att det tog fyr i en byggnadsställning, och det är därför vi ingrep mot de här personerna, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

De åtta personerna är omhändertagna enligt paragraf 13 i polislagen vilket kortfattat innebär att personer kan omhändertas om de stör den allmänna ordningen. Omhändertagandet innebär alltså inte ett gripande och personerna kommer att släppas på fri fot.

Polisen skriver också på sin hemsida att en man i 60-årsåldern har gripits misstänkt för misshandel i samband med Vänsterpartiets demonstrationståg. Offrets skador ska inte vara allvarliga.

Dessutom har flera fall av skadegörelse i form av klotter skett på olika platser runt Folkets park. Klottret hade olika politiska budskap, meddelar polisen.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?