Laddar

Flera äldre kvinnor fräckt rånade – var ute och gick med rullator

Gärningsmannen slog till med korta mellanrum.

delningar

Polisen ser ett samband mellan två fräcka åldringsrån som skedde under torsdagseftermiddagen där två kvinnor, en i 90-årsåldern och en i 80-årsåldern blev väskryckta.

Stölderna inträffade bara med en timmes mellanrum.

I båda fallen, som inträffade mellan Lorensborg och Bellevuegården, ska en ung man ha rusat fram till kvinnorna och ryckt deras handväskor från rullatorerna.

Den äldste av kvinnorna hade kommit hela vägen till hemmet och var på väg in i hissen när gärningsmannen hastigt dök upp.

– Det är en yngre man som på något sätt följt med in i trapphuset och där ryckt handväskan ifrån henne, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Efter förhör med de båda kvinnorna har polisen fattat misstankar om att det kan röra sig om samma person.

– Signalementet i båda fallen gör att man kan misstänka att det är samma person som utfört det här. Det rör sig om en ung man, mer vill jag inte gå in på, säger Nils Norling.

Ytterligare en anmälan om stöld mot en kvinna i 80-årsåldern, den här gången på Limhamn, inkom under torsdagen till polisen. Kvinnan hade fått sin väska stulen för några dagar sedan och nu upptäckt att någon tagit ut ett tusental kronor från hennes bankkort.

 

Relaterade artiklar