Laddar

Firar nationaldagen med ståtlig champagnebrunch

Trivsam stämning och rikligt med folk väntas när Citypolarna arrangerar nationaldagsfirande. Ett kravlöst deltagande väntas locka rekordmånga.

delningar

Citypolarna fyller tio år i år. Idén kläcktes när Christian Altenius flyttade tillbaka till Malmö efter att varit bosatt i Stockholm under många år. Behovet av att hitta aktiviteter och människor att träffa när man är nyinflyttad låg till grund för starten.

– När jag och Johan Broddfelt slog våra kloka huvuden ihop uppkom en sajt med ett aktivitetsforum. Medlemmarna skapar själv aktiviteterna och det läggs upp ungefär 300 aktiviteter i hela Sverige per månad, säger Christian Altenius.

I dagsläget finns 25 000 medlemmar och antalet aktiva medlemmar som går på aktiviteter är omkring 3 000.

Citypolarnas arrangemang med nationaldagsfirande går av stapeln för femte året i rad. Vid bryggan i Slottsparken tar var och en med sig brunch i form av medhavd mat och dryck.

– Vi hittar gärna orsaker och ursäkter för att hitta på saker. Klockan tolv är det samling vid bryggan. En del vill ha champagne, me var och en väljer själv storlek och innehåll på sin picknickkorg. Sen umgås vi och minglar och en och annan har en flagga med sig och vi sjunger även nationalsången, säger Åsa Kristoffersson som anordnar aktiviteten just i år och är medlem i Citypolarna.

Förra året var anmälningsantalet drygt 150 stycken, men i år hoppas man på rekord då man bjudit in 38+ som är ett eventforum med inriktning på socialt nätverkande.

– Just nu är det 300 som säger att de kommer, så vi hoppas bli ännu fler än förra året.

Varför ska man dyka upp på måndag? – För att det ska bli strålande sol och ett glatt sällskap som samlas. Det är kravlöst och inga måsten, var och en gör som man vill.

För andra året i rad står dessutom Zafer Taylors gondol till förfogande så att de som önskar kan ta en åktur med den till ett överkomligt pris.