Laddar

Fem tips till dig som har tröttnat på ditt jobb

Så här kommer du igång med att söka ett nytt arbete.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Känner du att din vardag är ett ekorrhjul som aldrig tar slut? Det vill säga det bara går runt och runt. Egentligen tycker du inte det är jätteroligt att gå till jobbet men gör det ändå.

Kanske är det dags att tänka i nya banor? Det finns statistik som visar att skilsmässor är vanligare efter semestern. Det är även tidpunkten då många byter jobb. Kanske för att man tänkt mer på sin arbetssituation.

Josefine Fält teamledare på Work and Passion har gjort en lista på tips hur du kommer igång för att söka nytt jobb.

1.) Uppdatera ditt CV. Har du inte sökt jobb på ett tag så kan CV:t behöva en uppfräsning. Precis som många saker är CV en färskvara och kan behövas uppdateras.

2.) Gör research. Vilka jobb är det som ligger ute? Stirra inte dig blind på platsannonser utan dream big och våga skicka spontanansökningar.

3.)  Registrera dig på olika karriärnätverk. När du inte har bråttom med att få ett jobb är de olika jobbsajterna ett smidigt sätt att visa sig tillgänglig på arbetsmarknaden. Om du inte vill skylta med att du söker jobb – var selektiv och registrera dig där du kan vara anonym.

4.) Tänk över på vad du är bra på. Har du haft ett långt yrkesliv kan troligen mängder av saker. Var inte rädd för att fråga en gammal eller nuvarande kollega vad du är allra bäst på.

5.) Ha tålamod! Du måste börja nånstans för att det ska hända. Om du inte fick jobbet på den intervjun, se det som en lärdom.

Relaterade artiklar