Laddar

Favoriter från klubbscenen slår sig samman: ”Vi är två dramatiska skorpioner”

DJ Neyney och DJ Maja Goffe blir en duo. Efter flera år på egen hand vill de nu skapa "ett mycket fett dansgolv" tillsammans.

delningar

Var för sig har Maja Goffe och Vanessa Marko, aka DJ Neyney, blivit namn att räkna med på Malmös klubbscen. DJ Maja Goffe förknippas framförallt med hiphop- och RnB-klubben Woohah. Vanessa Markos arbete på Moriska Paviljongen och hennes klubb Nattstad har slagit högt i tak i samtliga salonger.

Nu har de två bestämt sig för att bli en duo, men det krävdes övertalning för att få Maja ombord.

– Jag frågade Maja redan för ett halvår sedan om hon ville teama upp. Varje gång vi har spelat ihop har det varit fett, och jag har stor respekt för Majas arrangörskap och djande. Första gången fick jag inte ett ja, men inte ett heller ett nej hehe. Så jag ville prova igen och andra gången var hon down!, berättar Vanessa Marko.

– Jag tror att det kommer bli toppen (trots att vi är två dramatiska skorpioner). När Vanessa frågade om jag ville hoppa på det här tåget andra gången var det ingen tvekan, flikar Maja in och berättar att hon saknat ett partnerskap på regelbunden basis.

 

Vanessa Marko, alias Dj Neyney. Foto: Ali Jehad.

Duon utlovar skrattandes ”ett mycket fett dansgolv” men även en möjlighet för dem båda att få större utrymme.

– Vi kände båda två att vi behöver och vill ha mycket speltid. Chans att bygga upp en riktigt bra stämning och dansgolv, berättar Vanessa.

Upplever ni att kvinnor har det tuffare i branschen?

– Det är alltid lite tuffare att vara kvinna i de branscher som traditionellt är mansdominerande. Stämningen i Malmö är go tycker jag, under de senaste åren har så många kvinnor hjälpts åt att bana väg för en mer jämställd scen, säger Maja Goffe.

– Jag tycker absolut att man sticker ut i hakan, säger Vanessa och berättar att det kan bli mycket tjafs, kommentarer och närgångna kroppar. Att en kvinna sköter spakarna gör att de inte kan slappna av, det stör deras bild av vad en kvinna ska och inte ska göra.

 

Dj Maja Goffe. Foto: Oscar Wettersten.

Att deras partnerskap ska råda bot på samhället i stort tror duon inte på. Deras önskan är att inspirera andra och leverera häftiga shower.

Med närmare tio år under bältet vardera är det ingen tvekan om att erfarenheten finnas där. Att båda har arbetet med framstående artister och dj’s är ytterligare en ingrediens som bådar gott.

På frågan vad för musik som de spelar eller kommer att spela blir det tydligt att det de har gemensamt är en mix av genrer. Hiphop och RnB står i centrum men Maja föredrar tropical bass som grund och arbetar sig utåt i olika falanger. Vanessa utgår från klassisk urban för att så småningom komma in på dancehall och afrobeat för att avsluta i trap, grime och house.

– Jag fullkomligt hatar att vara 100 procent genrebunden utan hellre tar det bästa från de olika stilarna och gör något riktigt episkt. Sjukt nog blir det alltid riktigt bra!, säger Maja.

Den 26 januari är det premiärspelning på Moriska Paviljongen i Folkets Park.

Vad är den långsiktiga planen för er båda?

– För denna säsong är målet att fokusera på ett riktigt bra dansgolv och se vad Maja och jag kan skapa ihop! Antagligen blir det mycket överraskningar på vägen, säger Vanessa Marko.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?